Puno og Titikakasjøen

Puno og Titicacasjøen

Puno er folklore hovedstaden i Peru og ligger ved bredden av Titicacasjøen, den høyeste farbare innsjøen i verden, 3809 m.o.h. Landet tilhørte en gang Tiahuanaco kulturen (800 - 1200 e.Kr.) som var høyeste kulturelle formen hos Aymarafolket som etablerte seg i det som nå er Peru og Bolivia. Ifølge legendene sies det at de første Inkamenneskene, Manco Capac og Mama Ocllo, var barn av solen som steg opp fra Titicacasjøen og i henhold til sin fars, solens, instruksjoner vandret de til de fant Cusco og bosatte seg der.

Livet for folket i Puno er på mange måter veldig likt som hvordan deres forfedre levde for hundrevis av år siden, og deres arbeide med arkitektur, tekstil, stein og keramikk er fantastisk. Sammen med miljø, kultur og historie gjør det Puno/Titicacasjøen til en av de mest interessante plassene for turister i Peru.

Puno anses som den folkloristisk hovedstaden i Peru og er kjent for sine mange festivaler gjennom hele året, med mange forskjellige danser og kostymer i henhold til gamle kulturtradisjoner.

I løpet av 1400-tallet tok Inkakulturen over området og senere skulle også spanjolene legge igjen en viktig kolonial arv i området.

Titicacasjøen består av flere øyer hvor innbyggerne fortsetter å leve på samme måte som sine forfedre gjorde når det gjelder kultur og tradisjoner. Urosfolket bor på flytende øyer som de har bygget av totora-siv, deres tradisjonelle båter er også laget av siv. Taquile, Suasi og Amantani er andre øyer som er kjent for sin skjønnhet, sine beboeres vennlighet og deres flotte vev produkter. Når dere besøker Peru, gå ikke glipp av å se og oppleve hvordan folk lever sine liv på øyene i Titicacasjøen med tradisjoner i hundrevis av år.

I nærheten av Puno ligger de spektakulære Sillustanitårnen, et kompleks av imponerende begravelsestårn, Juli, kjent for sine vakre koloniale kirker, Llachón; landsbyen som fortsatt bruker sine gamle skikker, Lampa: med sin visekongadømmekirke som ble bygget mellom 1675 og 1685, og Pucará, kjent for sin fine keramikk.