Inkas Hellige Dal

Inkas Hellige Dal

Den hellige dalen ligger i nærheten av Cusco og var ett senter for Inkakulturen og svært viktig for produksjonen av mais og andre avlinger. Området var også en dal som betydde rikdom og helse på grunn av sine spesielle geografiske og klimatiske egenskaper, klatrende terrasser på fjellsideene og dens vakre topper ovenfor, og Urubamba elven som har gitt dalen sin form. Noen av toppene rundt dalen strekker seg over 6000 meter over havet.

I Inkas Hellige Dal finner dere byene Pisac, Maras, Chinchero og Ollantaytambo. Disse er kjente for sine tradisjonelle markeder og deres imponerende arkeologiske bygninger. Ollantaytambo er den eneste byen i Peru som spanjolene aldri klarte å erobre.

Fra Ollantaytambo og Cusco er det mulig å ta toget til Machu Picchu, inkaenes tapte by, og en av verdens syv nye underverker. En annen måte å komme dit på er å vandre Inkastien, en fire dagers fottur hvor dere kommer til Machu Picchu på morgen den fjerde dagen. Dette er en av de mest berømte fotturene i verden takket være det vakre landskapet og de ​​fantastiske ruinene som er spredt rundt på vandringen.

I dalen er det nok av hoteller og herberger på vakre steder hvor dere kan bo og slappe av og nyte de mange spennende aktivitetene som tilbys: fotturer, ridning, rafting, osv.