Colca Canyon

Colca Canyon

Et par timer fra Arequipa finner dere magiske Colcadalen og Colca Canyon. Colcadalen er fylt med fargerike pre-Inca landbruks terrasser som fortsatt brukes til dyrking av mais, bygg og hvete. Colca Canyon er verdens nest dypeste canyon, dobbelt så dyp som Grand Canyon og ved Cruz del Condor, (utkikkspunkt for å se kondorer), kan dere se de majestetiske kondorene seile rundt på leting etter mat og samtidig se ned på elva Colca, 3400 meter ned i ravinen.

Folk har levd i Colcadalen siden rundt 500 e.Kr. og jobber med og lever av landbruksprodukter fra jordbruks-terrasser bygget i skråningene i dalen.

Den største byen i Colca Canyon, Chivay, som ligger på midtpunktet av Colcadalen. La Caleras naturlige varme kilder finnes her, og også andre varme kilder, noen som er utviklet for turisme, kan dere finne gjennom hele dalen.

Dere kan se og oppleve mange arkeologiske steder i Colcadalen, inkludert grottene Mollepunko ovenfor Callalli der "Stein kunst" (anslått til 6000 år gammel) viser hvordan de temmet alpakkaer, mumien Paraqra, Fortaleza de Chimpa, ruinene av pre-koloniale bosettinger i dalen og mye mer.

Dere kan nyte og oppleve kulturelle attraksjoner som Wititi festival i Chivay, utpekt som en "kulturarv" i Peru. Colca Området er også kjent for sitt håndverk: for eksempel ting av strikket baby alpakka ull som folket i dalen bruker i sitt daglige liv, og som dere kan kjøpe på deres besøk der.

Besøkende stopper ofte opp for å bo et par dager ekstra i dalen for å oppleve de fantastiske turstiene, rafting, ridning, eller bare for å slappe av i det fantastiske miljøet med bading i varme kilder under tusenvis av stjerner på himmelen i Andesfjellene.