Arequipa

Arequipa

Arequipa, den nest største byen i Peru og også kjent som "Den Hvite Byen" for sine vakre hvite vegger av vulkansk stein, ligger ved foten av de høye vulkanene, Mount Misti, Mount Chachani og Pichu Pichu. Byen ligger 2380 meter over havet, og besøkende som kommer fra kystområdet har ofte behov for å ta det med ro og hvile i noen timer for å bli vant til den tynne luften.

Arequipa sentrum ligger på World Heritage List av UNESCO og her finnes det mange barrokk kirker og herskapshus fra kolonitiden. Her er også det fantastiske Santa Catalina-klosteret, en spansk by i miniatyr med vakre gårdsplasser, brosteinsbelagte gater og torg. Dere er også nødt til å besøke "Juanita", det best bevarte mumien i Amerika, som ble funnet i 1995 under en ekspedisjon høyt oppe i fjellene.

Maten i Arequipa er et fantastisk tillegg til byens skjønnhet, og anses av mange å være den beste i Peru. I og rundt Arequipa kan dere også finne mange typer utnedørsaktiviteter som trekking, rafting og terrengsykling, etc. Arequipa har ett godt klima og solen skinner som regel når dere nyter byens vakre arkitektur, romslige torg med palmer og det fantastiske landskapet rundt Arequipa.