Vandringer i Peru

Vandre Inkastien i Peru

De fleste forbinder vandring i Peru med å vandre Inkastien, en av verdens mest kjente stier. Men de Peruanske Andesfjellene har så mye mer å tilby. I tillegg til Inkastien, er det hundrevis av ulike vandringsløyper i Peru å velge mellom, de fleste i områdene rundt Cusco og Cordillera Blanca. Nedenfor finner dere ett utvalg av de vandringene som vi tilbyr i Peru inklusive Inkastien.

Les mer om vandringer i Peru lengst ned på siden

Klassiske Inkastien

Dette er den klassiske Inkastien på fire dager. Sørg for å bestille tidlig da tillatelser blir utsolgt langt i forveien. Det er en av de beste fotturer i verden, og slutter med en soloppgang over Machu Picchu.


Kongelige Inkastien

Kongelig Inkastien er en to-dagers versjon av Inkastien. Dere går en dag og overnatter i Aguas Calientes. På den andre dagen besøker dere Machu Picchu med omvisning.


Choquequirao og Machu Picchu

Denne åtte dagers vandrings turen går til to av de viktigste arkeologiske funn i Peru; Choquequirao og Machu Picchu. Du tar en alternativ rute til Machu Picchu, så det er ikke behov for tillatelser for Inkastien. Turen er helt ny, og det er et virkelig eventyr som er annerledes enn hva folk flest opplever i Peru.


Choquequirao

Choquequirao vandringen er fire dager lang og besøker blant annet nylig oppdagede Inca ruiner.


Lares vandring

Lares vandringen er 4 dager lang og går gjennom små landsbyer og med svært vakker utsikt over de snøkledde fjellene.


Salkantay vandring

Salkantay vandringen er 5 dager lang og et meget godt alternativ til Inkastien. Det er færre folk på denne vandringen og landskapene er enda mer imponerende, man ser imidlertid ikke like mange ruiner som på Inkastien. På den fjerde dagen kommer dere til Aguas Calientes og på den femte dagen besøker dere Machu Picchu med guidet omvisning.


Om det å vandre i Peru

Den beste tiden på året for å vandre i Andesfjellene er mai til august, når været er tørt med sol, selv om det også er den tiden på året da dere kommer til å møte på fleste vandrere på stiene. Dette gjelder til og med vandringen på Inkastien. Hvis dere foretrekker å vandre i Peru når det er mindre antall mennesker i området, er det en god idé å velge april - mai eller september - oktober.

De fleste vandringsturene i Peru er på høy høyde over havet, så det er viktig å akklimatisere seg til den tynne luften før dere starter på deres vandring i Andesfjellene. Som eksempel passerer man 4000 meters høyde to ganger under vandringen på Inkastien. Man bør tilbringe minst 2 dager på høy høyde før dere begynner på deres vandring i Peru, hvis det finnes tid så kanskje til og med mer, det varierer mye fra person til person hvor lang tid man trenger.

Bestill deres vandring i Peru med en vell anerkjent reiseoperatør. Det finnes mange operatører som tilbyr billige vandringer, men som ikke er så nøye på sikkerhet og service. Dere er i gode hender hvis dere bestiller deres vandring hos en bra operatør og vandrer i en gruppe. De viktigste sakene å tenke på før deres vanring i andesfjellene er:

 

  • Høyde over havet, den tynne luften.
  • Solen og faren for å bli solbrent.
  • Kulden.

Pass på, slik at dere er vell akklimatiserte til høyden før deres vandring i Peru, bruk solkrem med høy faktor og caps eller hatt, og kle dere rett, (les gjerne vår utrustningsliste for Andesfjellene. Nettene kan være kalde og det er en god idé og ta med seg superundertøy. 

Bestill deres vandring i Peru i god tid, spesielt Inkastien, den allmenne anbefalingen er 5 - 6 måneder før vandringen.