Restauranter og Gastronomi

Peruansk mat og gastronomi

Den peruanske maten er en av de beste i Sør-Amerika og en av de mest varierte i verden, på linje med fransk, kinesisk og indisk mat. Det er blitt oppdaget i de senere år, f.eks når  The Economist i 2004 skrev "Peru can lay claim to one of the world's dozen or so great cuisines" og i 2006, på den fjerde internasjonale Gastronomi toppmøtet i Madrid, ble Lima erklærte som "Amerikas gastronomiske hovedstaden".

Det er to aspekter som gjør mat fra Peru unik. Først av alt så er det landets enorme biologiske mangfold: Peru er hjem for mer enn 80 av verdens 104 ulike biologiske soner noe som gir et utrolig utvalg av ferske råvarer; fisk og sjømat fra Stillehavet, poteter og chili peppers fra Andesfjellene, og bananer og mango fra Amazonas jungel.
for det andre har peruanske mat blitt sterkt påvirket av fremmede kulturer i århundrer. Helt siden den første blanding av inkakjøkkenet og det spansk kjøkkenet så har peruanere vært flinke til å ta i bruk nye smaker og teknikker fra de mange innvandrerne fra Kina, Japan, Afrika og Europa.

Gastronomi

Peruansk Gastronomi - les om det peruanske kjøkkenet og dets historie.

Restauranter i Arequipa
Restauranter i Chiclayo
Restauranter i Cusco
Restauranter i Huaraz
Restauranter i Lima
Restauranter i Puno
Restauranter i Trujillo