Perus beste reismål

Perus beste reismål

Lima

Lima ble grunnlagt i 1535 og for en kort periode var det den viktigste byen i hele Amerika. I dag bor det mer enn 9 millioner mennesker i Lima. I det historiske sentrum, som er på UNESCO's Verdens Culturarvs Liste, så kan man se flotte eksempler på arkitektur fra kolonitiden som katedralen, San Francisco- og Santo Domingo konvensjonene, og de ​​vakre trebalkongene. Det er mye kultur i Lima, som er demonstrert i det store antall museer som, National Museum of Archaeology, antropologi og historie og Rafael Larco Herrera Archaeological Museum, som holder uvurderlig Inka og pre-Inkaskatter.
I Miraflores ligger det vakre arkeologiske monument Huaca og sør for Lima ligger kysten viktigste pre-Inka ruinen, Pachacamac som ble bygget på 200 tallet e.Kr. Det finnes mange fine strender å besøke langs kysten hvor man kan praktisere ulike typer vannsport. Lima er også Amerikas gastronomiske hovedstad, og det er mange restauranter i verdensklasse i byen.

Aktiviteter: Lima bytur, museum, hanggliding, Caral, Palomino-øyen, restauranter, strender, mm..

Ica

Noen av Perus viktigste sivilisasjoner stammer fra Ica -regionen, som for eksempel Paracas og Nazcakulturerna, som har etterlatt seg en arv som har overlevd århundrer av vind og sand.
Paracas Nasjonalreservat er, i tillegg til sine strender og vakre fjellformasjoner, hjem til seler, oter, pingviner, delfiner, og mer enn 200 fuglearter. Herfra kan du også besøke Ballestasøyene med båt og se dets fantastiske dyreliv, inkludert sjøløver og fugler.
I nærheten av Ica finner man mange vingårder hvor vin og pisco produseres, Huacachina oasen hvor man kan prøve sand boarding og ta en tur med boogie-car over sanddynene, og Chincha dalen hvor den afro-peruvianske musikken ble født.

Aktiviteter: Tur til Paracas nasjonalpark, tur til Ballestasøyene, tur til vingårder, sand boarding og boogie-car i Huacachina, mm..

Nazca

Nazca er mest kjent for Nazcalinjene, en av de største mysteriene i verden hvor forskerne ikke har klart å finne ut hvordan Nazcakulturen klarte å gjøre disse maleriene med datidens teknologi. UNESCO plasserte dette miraklet på Verdens Arvs Listen i 1994. Figurene består av en rekke linjer og gigantiske malerier på sand som representerer en edderkopp, en kolibri, en ape, etc.. Man kan bare fullt ut nyte disse kunstverkene ved å fly over dem. Et annet høydepunkt i området er Cantolloc akveduktene som er bygget av Nazcakulturen og fungerer fortsatt den dag i dag.

Aktiviteter : Fly over Nazca Lines, Cantalloc akvedukter, mm..

Arequipa og Colca Canyon

Arequipa, også kjent som den "hvite Byen" for sine vakre hvite vegger av hvit vulkansk stein, ligger ved føttene av de mektige vulkanene Misti, Chachani og Pichu Pichu. Arequipa sentrum ligger på Verdens Arvs Listen til UNESCO og det finnes mange barrokkirker og herskapshus fra kolonitiden. Her er også det fantastiske Santa Catalina -klosteret, en spansk by i miniatyr med vakre gårdsplasser, brosteinsbelagte gater og torg. Arequipas kjøkken er også en av de beste i Peru.
Et par timer fra Arequipa ligger den magiske Colcadalen og Colca Canyon. Colcadalen er fylt med fargerike pre-Inka jordbruksterasser som fortsatt er i bruk til å dyrke mais, bygg og hvete. Colca Canyon er verdens nest dypeste canyon, dobbelt så dyp som Grand Canyon, og på Kondorkorset kan man se de majestetiske kondorene fly over samtidig som man ser ned på Colcaelven, 3400 meter rett ned i Colca Canyon. I Arequipa og Colcadalen finnes det mange typer ekstremsport som trekking, rafting og terrengsykling.

Aktiviteter: Arequipa bytur, Colca Canyon tur, fotturer, terrengsykling, rafting, restauranter og mer.

Puno

Puno er folklore hovedstaden i Peru og ligger ved bredden av Titicacasjøen, den høyest liggende farbare innsjøen i verden. Landet tilhørte tidligere Tiahuanaco kultur (800-1200 e.Kr.), som var den høyeste kulturell  formen av Ayumarafolket som etablerte seg i det som nå er Peru og Bolivia. I løpet av 1400-tallet tok Inka kulturen over området og senere skulle også spanjolene legge igjen en viktig kolonitids arv i området.
Titicacasjøen består av flere øyer som innbyggerne fortsatt lever på i dag på samme vis som sine forfedre gjorde i form av kultur og tradisjoner. Urosfolket bor på flytende øyer som de har bygget av totora-siv, deres tradisjonelle båter er også laget av siv. Taquile, Suasi og Amantani er andre øyer kjent for sin skjønnhet, innbyggernes vennlighet og deres flotte tekstilarbeid.
I nærheten av Puno ligger de spektakulære Sillustanitårnene, et kompleks av imponerende begravelsestårn, Juli, kjent for sine vakre kolonitids kirker, Llachon; en landsbyen som fortsatt bruker sine gamle skikker, Lampe: med sin visekongedømmekirke som er bygget mellom 1675 og 1685, og Pucará, kjent for sin fine keramikk.

Aktiviteter: Tur til Titicacasjøen, kajakkpadling, tur til Sillustanitårnene, mm..

Cusco, Inkaenes Hellige Dal og Machu Picchu

Cusco, hovedstaden til Inka-imperiet, ble lagt inn i UNSECOs Verdensarvsliste i 1983 og er en av de viktigste reisemålene i Peru. Det finnes mengder av vakre Inkabygniner langs de brosteinsbelagte gatene i Cusco, som Koricancha og Inca Roca Palace. Her finnes det også Barrokk bygninger fra kolonitiden som katedralen i byen og Stortorget mm. San Blas er et idyllisk område med sine mange kunstgallerier og i hele Cusco er det mange hyggelige kafeer, restauranter og barer. Utenfor Cusco finner man den imponerende Sacsayhuaman festning, samt de arkeologiske Inkaplassene Qenko, Pukapukara og Tambomachay.

I Den Hellige Dalen finner du landsbyene Pisac, Maras, Chinchero og Ollantaytambo. De er kjent for sine tradisjonelle markeder og de ​​imponerende arkeologiske kompleksene. Fra Ollantaytambo og Cusco, er det mulig å ta toget til Machu Picchu, et av verdens syv nye underverker og inkaenes tapte by. En annen måte å komme dit på er å vandre Inkastien, en fire dagers tur hvor man kommer til Machu Picchu tidlig på morgenen på den fjerde dagen. Det er en av de mest kjente turene i verden takket være den vakre naturen og de ​​mange fantastiske ruinene underveis.

Machu Picchu, den viktigste og vakreste arven fra Inla kulturen, er plassert på en fjelltopp med fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet. Denne magisk plassen er grunnen til at mange mennesker kommer til Peru. Dens skjønnhet, mening og mystikk gjør den til en av de fremste reisemålene i verden.

Aktiviteter: Cusco bytur, Inkastien, Machu Picchu tur, Inkaenes Hellige Dal, MountainBike tur til Moray og Maras, rafting, mm.

Tambopata National Reserve

Tambopata Nasjonalpark er kjent for å ha ett av verdens største utvalg av pattedyr, trær, insekter, sommerfugler og fugler. Forskere har allerede registrert 632 fuglearter, 1200 sommerfugl arter, 169 pattedyrarter, 205 fiskearter, 103 amfibier og 67 reptilarter. Vegetasjonen er tropisk regnskog. Det er det mest populære reisemålt for de turistene som ønsker å utforske den peruanske jungelen.

Aktiviteter : Jungelhytte med dagsturer.

Manu National Park

Manu Nasjonalpark er hjertet av Manu's Biosfære Reservat som ble erklært som en Verdensarv av UNESCO i 1987. Den har et fantastisk utvalg av dyr, mer enn 800 fuglearter, 200 pattedyrarter, Andesfjellenes Cock-of-the-rock, kjempe oteren, jaguarer, den andes hjorten, mm.. Dette er parken som holder verdensrekorden for antall fuglearter som har blitt sett på ett sted på en dag med 324 arter. Det finnes ca 30 Quechua-talende landsbyer i nasjonalparken og mange lokalsamfunn av urinbygger.

Aktiviteter : Jungelhytte med dagsturer.

Trujillo

Trujillo er kjent som byen med evig vår, takket være sitt fine klima og hyggelig atmosfære. Dette området var bebodd av to store gamle peruanske sivilisasjoner, Mochica og Chimu, og senere ble den også en viktig by for visekongedømmet. De mest kjente attraksjonene er Chan Chan og Sol- og Månepyramidene.
Chan Chan er USAs største Leireby og den gamle hovedstaden i Chimúkulturen. UNSECO la til byen på Verdensarvslisten i 1986. Arkeologer verdsetter at over hundre tusen mennesker bodde her. Torg, lagre, garasjer, hus, veier, murer og pyramide templer er alle tydelig definert i strukturen og enorme vegger er dekorert med malerier av geometriske figurer.
Solpyramiden fungerte som et politisk og administrativt senter og Månpyramiden var det seremonielle sentrum. Det urbane området mellom disse to besto av hus, veier og torg. Disse etterlevningene bekrefter det høye nivået av religiøs, økonomisk, politisk og sosiale organisering hos Mochicakulturen.
Huanchaco, en liten fiskerlandsby i nærheten av Trujillo, er berømt for sine tradisjonelle kanoer, "små hester av totora-siv", som har blitt brukt av fiskere langs Perus nordlige kysten siden oldtiden, og er fortsatt i bruk i dag. Landsbyen har også en av de mest populære strendene i Peru for surfere og er kjent for sine utsøkte sjømatretter.

Aktiviteter: Trujillo bytur, Chan Chan, Sol og Månpyramiden, Huanchaco, mm..

Huaraz

Huaraz har en fantastisk beliggenhet ved foten av Cordillera Blanca og byen er omgitt av 20 snødekte fjelltopper, hver og en høyere enn 6000 m. Det er en svært idyllisk og vakker by som har blitt et opplevelsessenter for turister som ønsker å vandre og klatre i området. Huaraz er også nær det viktige arkeologiske komplekset Chavin de Huantar.
Chavin de Huantar ble bygget rundt 1200-900 f.Kr. og ble oppdaget i 1919. Det ble lagt til UNESCOs Verdensarvsliste i 1985. Komplekset inneholder seremonielle rom og pyramideformede strukturer bygget av massive steinblokker. Stedet var ett svært viktig seremonielt senter for Chavínkulturen, en av de viktigste pre-inkakulturene.

Aktiviteter: Fotturer, klatring, terrengsykling, Chavin de Huantar, Llanganuco, Pastoruri, varme kilder, mm..

Iquitos

Iquitos er den viktigste havnebyen på Amazonas og den største byen i den peruanske jungelen. Den opplevde en økonomisk boom på slutten av 1800-tallet da gummiindustrien utvidet stort. Det er mange jungel lodger i området og til og med båter som gjør turer langs Amazonas-elven for turister. Pacay-Samira Nasjonal Reservat er det største reservatet i Peru og ligger kun 183 km fra Iquitos, her finner man mange truede dyrearter som charapa elveskilpadde, kjempe oteren, de svarte alligatorene og elvedelfiner.

Aktiviteter : Jungelhytter og dagsturer, Amazons elvecruise, Iquitos bytur, Zoo, mm.

Mancora

Mancora som ligger i den nordlige delen av Peru har noen av de beste strendene i landet og ett veldig trivelig klima. Bølgene er perfekte for surfing og body boarding. Det finnes mange hoteller, herberger, surfe butikker, håndverksbutikker og restauranter.

Aktiviteter : Strender, surfing, svømmebasseng, ridning, boogie-cars, mm.